Afbeelding invoegen
 
Mijn naam is Anneke Bijleveld
 
De laatste 18 jaar heb ik in verschillende Penitentiaire Inrichtingen  en Gesloten Jeugdinrichtingen gewerkt als geestelijk verzorger.De thema's die ik daar tegenkom verwerk ik vaak in mijn glaskunst. Er is veel gebrokenheid in deze instellingen. Daarom werk ik graag met gebruikt, gebroken glas waar ik weer mooie nieuwe dingen van kan maken. Daar schuilt hoop in, vind ik. Iets wat gebroken is wordt weer heel. Dat is wat ik ook wens voor de mensen die opgesloten zijn, om wat voor reden dan ook: dat hun gebroken levens eens weer heel en mooi worden.
Zie hiervoor onder Portfolio: Recycled Glas en Geboeid en Gebonden
 
Ik maak ook Liturgische Kunst voor kerken of voor mensen persoonlijk. 
Zie hiervoor onder Portfolio: Liturgische Kunst: doopschalen. Deze doopschalen heb ik in samenwerking gemaakt met Arrie Huijgen.
 
Om mij te bekwamen in het ambacht Glas heb ik de vijfjarige kunstopleiding 'Glas' bij het 'Instituut voor Kunst en Ambacht' (IKA) in Mechelen, België gevolgd en afgerond. 

Glas spreekt mij aan omdat het een boeiend materiaal is om mee te werken. Het is hard en onbuigzaam als het koud is. Maar wordt het verhit, is het vloeibaar en zacht. Het kan transparant zijn en licht doorgeven, maar ook massief en ondoorzichtig. 
 
Zo af en toe geef ik een workshop. Mocht u belangstelling hebben voor een workshop of voor werk van mij, kunt u met mij hierover contact opnemen.